Snarup Biavl

Opstart som biavler

Mit navn er Palle Jørgensen, jeg bor på en nedlagt landejendom i Snarup, ca. 2,5 km. fra Egeskov Sot på Midtfyn.

Jeg var så heldig at jeg i 2019 fik en bi familie i min 70 år´s fødselsdagsgave fra en af mine venner. Jeg har vist nok nævnt overfor vennen at jeg kunne tænke mig at have bier.  Så han tog mig på ordet.

Biernes ankomst

Så var det bare at komme i gang.

Første magasin klar til udpakning.

For at blive klogere på bier var noget af det første jeg gjorde var at melde mig ind i Ringe og Omegns Biavlerforening.

I foreningen meldte jeg mig på et begynderkursus, hvor man blandt andet følger årets gang i en skole bigård, krydret med teori, men-men så kom corona krisen og vi nåede ikke længere end introduktion til kurset.

Heldigvis viste der sig en mulighed senere, så kurset kunne opdeles i mindre hold, og vi kunne overholde de gældende regler om at vi kun måtte være 5 personer af gangen.

Foreningen skal dog have den ros at de hver måned sendte materialer om hvad der  skete i skole bigården, dette blev også krydret med billeder, så man kunne følge med på afstand. 

Jeg meldte mig senere ind i Danmarks Biavlerforening herfra kommer der også rigtigt mange input, foreningen var jo også ramt af corona restriktioner , så de har lavet en del videoer om opdræt af bier for nye opdrættere.

Jeg har ligeledes fulgt alle de Webinar som blev afholdt af Danmarks Biavlerforeningen gennem vinter og forår 2020 til 2021.

Det med bier tager om sig, og min bigård er støt vokset.

Hilsen Palle